Orálkamerás vizsgálat

A fogászati kezelések technikai háttere nagyon fontos a pontos, mindenre kiterjedő diagnózis felállításában. De nem csak abban! A részletes vizsgálat például megkönnyíti és segíti az alapos kezelési terv felállítását is. Fogászati központunkban számos olyan minőségi berendezés áll rendelkezésünkre, amely segítségével hatékonyan és részletesen feltérképezhető a szájüregének állapota. Az egyik ilyen készülék az orál kamera, amely a szájüregbe helyezve, azonnal kivetíti az adott területet a kezelőegységen lévő monitorra.

De mi is az az orál kamera? Mire jó?

Az orál kamera egy kicsi, pálca alakú kamera, amely azonnali képet ad a szájürege állapotáról. Flexibilis, könnyen kezelhető, wifi csatlakozású, így nincs zavaró kábel a vizsgálat közben. Több mint 25x-ös nagyításának köszönhetően fogorvosaink pontosabb diagnózist tudnak felállítani. Fotó és videó készítésére is alkalmas, így könnyebb dokumentálható a kezdő és a kezelést követő állapotot. A vizsgálat közben saját szemével tájékozódhat fogainak állapotáról, szájhigiéniájáról, a vizsgálat közben pedig a veszélyes szájüregi elváltozások is felismerhetőek.

Mely elváltozások fedezhetőek fel az orál kamera segítségével?

  • fogkő
  • ínygyulladás
  • fogszuvasodás
  • fognyaki kopás
  • rossz minőségű, meglévő tömés
  • rossz minőségű, meglévő korona
  • szájban lévő esetleges szájüregi elváltozások

Tudta?

Az orál kamera a szájüreg azon területeiről is tud felvételt készíteni melyek a hozzáférés korlátozottsága miatt más képalkotó kamerákkal már nem valósíthatóak meg.

Ha szeretné feltérképezni szájürege állapotát, ellenőriztetné régi töméseit, gyökérkezelt fogait, jelentkezzen be fogászati központunkba!

Szeretne egy mindenre kiterjedő vizsgálatot? Forduljon hozzánk bizalommal!