Koronák

Tudta,

hogy egy szép mosoly azonnal pozitív hatást gyakorol arra, akinek adja? Hogy egy szép mosollyal nem csak magabiztossággot sugall, hanem szimpátiát is ébreszt? Hogy a fogsorban lévő hibákat, elváltozásokat, főleg ha szembetűnő helyen vannak, szinte azonnal észrevesszük? Mindezek mellett a csorba fogazatnak számos egyéb negatív hatása is van: csökkenhet a rágóképesség, elmozdulhatnak a szomszédos fogak, előre dőlhetnek, megváltozhat a beszédünk. Éppen ezért fontos a minél előbbi foghelyreállítás, melyben komplex megoldást tudunk nyújtani Ön számára.

Mi is a fogászati korona?

A korona az Ön fogával teljesen megegyező „sapka”. Olyan fogpótlás, melyet a fogszakorvosunk által, megfelelően előkészített fogának maradék csonkjára illesztünk. Így visszaadva fogának eredeti formáját és színét.

Milyen esetekben van szükség koronára?

  • Ha foga nagymértékben károsodott, és töméssel vagy egyéb módon nem lehet pótolni.
  • Esztétikai okok miatt, például szabálytalan fogazat, szürke ínyszél.
  • Letört, gyökérkezelt fog esetén, hogy a további sérüléseket megakadályozzuk.
  • Híd tagjaként.
  • Beültetett implantátumra kerülő korona esetén.

Hogyan választunk megfelelő korona típust Önnek?

Első körben fogszakorvosunk részletesen tájékoztatja Önt a különböző típusokról, majd javaslatot tesz arra a típusra, amit Önnek ajánl. Ezután közösen kiválasztják, minden szempontot, előnyt-hátrányt figyelembe véve azt a megoldást, amely Ön számára a legideálisabb. Ezután fog megtörténni a beavatkozás, amely során a fogpróbák alkalmával ki tudja választani a koronája színét, formáját, hosszát. Az egész kezelés folyamat alatt teljes az együttműködés, minden folyamatba bepillantást nyerhet.

Hogyan készül a korona?

  1. Szakorvosunk a fog külső felületét lecsiszolja, előkészíti.
  2. Majd lenyomatot vesz mind két állkapocs csontjáról. Erre azért van szükség, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy harapáskor koronája betölti majd megfelelő funkcióját, vagyis tökéletesen illeszkedjen.
  3. A lenyomatból fogtechnikánk elkészíti a korona vázát, melyet bepróbálunk a szájába.
  4. Ha a munka megfelelő, akkor a vázat visszaküldjük, majd a fogtechnikus leplezéssel elkészíti a korona formáját, Ön pedig kiválaszthatja a leginkább tetsző fogszínt és formát.
  5. Utolsó lépésként pedig végleges koronát beragasztjuk.

Tudta?

Fogászati központunkban a korona készítése minden munkafázissal együtt 5 munkanapot vesz igénybe. Szükség esetén természetesen rövidebb határidőn belül is el tudjuk készíteni Ön számára. Továbbá nálunk a korona készítési folyamat alatt sem marad fog nélkül! Minden esetben ideiglenes koronákkal látjuk el pácienseinket addig, amíg át nem adjuk a végleges fogpótlást. A kontrollvizsgálatokért nem kell külön fizetnie, díjmentesek.

Ha az olvasottakkal kapcsolatban kérdése lenne, keressen minket bizalommal!

Tartós és minőségi megoldásra vágyik? Kérjen időpontot most!