Korona típusok

Ismerje meg különböző fogpótlási típusainkat.

1. Fém-kerámia korona

A legelterjedtebb fogpótlási típus. Fémvázra egy égetéssel leplező porcelán bevonat kerül, ettől válik teljesen élethűvé a korona. Fogászati központunk magas minőségű, német anyagokkal dolgozik, ezáltal megfelelő leplezés készíthető a fognyakra, így nálunk nem kell attól tartania, hogy szürke csík fog látszódni a koronája szélén. A fém-kerámia korona előnye, hogy ár-érték arányban ideális megoldás, viszont ha Önnek ínysorvadása van, vagy csak a családom belül megvan a hajlam erre a betegségre, akkor mindenképpen fémmentes cirkónium koronát javaslunk.

2. Fémmentes cirkónium korona

Az egyik legmodernebb fejlesztés a fogászati pótlások terén. Fémmentes, így fémallergiások számára is alkalmazható. A korona váza fehér, cirkónium anyag, amely nagy keménységgel bír, munkálása történhet kézzel vagy gépi (CAD/CAM) módszerrel.

Fogászati központunk fogtechnikája ezeket a koronákat gépi lézeres technológiával készíti el, melynek előnye, hogy így az Ön fogára tökéletesen illeszkedik majd az új koronája.

3. Arany-kerámia korona

Mint ahogy a töméseknél és a betéteknél, úgy a koronáknál is megvan az a lehetőség, hogy anyagként használjuk az aranyat. Az arany-korona előnye, hogy kitűnő rágóstabilitást ad, magasfokú szájállóságot, és baktériumtisztító képessége igen magas.

Kérdés esetén keresse bizalommal kollégánkat!

Tegyen az egészséges mosolyért, és foglaljon időpontot most!