Kismama fogászat

Tudta, hogy várandósan is fordulhat problémájával fogorvoshoz? Hogy a szájában előforduló kórokozók a véráram útján a magzatban is károsodást okozhatnak? Hogy a fogászati problémákkal küzdő kismamáknak bizonyítottan 3x nagyobb az esélyük a koraszülésre? Ezért ne hallogassa fogászati problémáját, fogászati központunkban a legmodernebb technikával, megbízható fogorvosokkal tudunk segíteni abban, hogy várandóssága alatt is biztonságban érezze magát.

Hogyan tudhatja önmagát és kisbabáját teljes biztonságban?

Várandósság alatt a megszokottnál is gyakrabban kell fogat mosnia, a megnövekedett édességfogyasztás, a gyakran előforduló hányás miatt. Nagyon fontos a rendszeres fogkőeltávolítás, és a fogselyem használata a fogközök tisztítására.

Melyik trimeszterben mit szabad?

Az első trimeszterben a magzat nagyon érzékeny a külső hatásokra. Így minden beavatkozást a következő szakaszban érdemes megcsináltatni.

14. héttől a 29. hétig szinte bármilyen beavatkozást elvégezhetünk, hiszen ez a legbiztonságosabb időszak a fogászati kezeléseket illetően.
29 héttől a szülésig: ez a szakasz is alkalmas a fogászati látogatásra, csak arra kell ügyelni, hogy a kismama ne legyen huzamosabb ideig egy pozícióban (több órás időtartam).

Megoldható a foghúzás várandósság alatt?

A foghúzás helyi érzéstelenítésben elvégezhető, viszont utolsó trimeszterben inkább a szülés után javasolt.

Gyökérkezelésre lenne szüksége?

A várandósság alatt a gyökérkezelés megkezdése akadálytalan. A leggyakoribb viszont, hogy fogorvosunk ilyenkor csak gyógyszeres ideiglenes töméssel látja el a gyökérkezelt fogát, és a végleges gyökértömést szülés után készítjük el.

Röntgenfelvételt szabad készíteni?

Bár a mai modern készülékek sugárzása elhanyagolható, mégis érdemes kerülni a röntgenfelvételek készítését.

Tudta?

A tévhitekkel ellentétben gyermeke várandósság alatt nem vonja ki fogaiból a kalciumot. A fokozott kalcium szükségletet szervezete a csontállományban lévő tartalékból biztosítja, nem pedig a fogaiból.

A várandósság csodás pillanat, melyet gondtalanul kell megélnie. Ha bármiben segíthetünk, problémája vagy kérdése lenne, keressen minket bizalommal!

Óvja meg Ön is fogai egészségét, forduljon hozzánk bizalommal!