Implantátum beültetése

A fogászati implantátumok a kompromisszumok nélküli megoldást jelentik! A műfogsorokkal ellentétben stabilak, fixek, tökéletes biztonság érzetett nyújtanak. Fogászati központunkban a beültetések teljesen fájdalommentesek, melyre garanciát is vállalunk!

Hogyan zajlik egy fogászati implantátum beültetése?

Fogászati központunkban lehet helyi érzéstelenítésben, vagy altatásos módon végezni, ha aneszteziológus kollégánk alkalmasnak ítéli rá. A helyi érzéstelenítés teljesen fájdalommentes! Érzéstelenítőink 4x hatékonyabbak, mint az átlag injekciók. Még ezek beadását sem fogja érzeni, hiszen a tűszúrás előtt gyümölcs-, vagy mentolízű érzéstelenítőt használunk ínyére. Nem véletlen, hogy 100%-os fájdalommentes garanciát vállalunk kezeléseinknél.

Az implantátum behelyezése kis ambuláns műtétének minősül, implantátumonként 20 percet vesz igénybe.

Az implantációt egy teljes kivizsgálás és egy tervezés előzi meg, mely során felállítjuk azt, hogyan fog történni a beültetés, Önnek mire van szüksége. De nézzük részletesen!

Teljes kivizsgálásunk során átbeszéljük az Ön egészségügyi előzményeit, részletes szájvizsgálatot végzünk, panoráma röntgent készítünk, és bizonyos esetekben (csonthiány esetén) 3 dimenziós CT felvételt is.

Az implantációs műtét tervezése egyedi, nincs két ugyanolyan eset. A tervezés menete folyamán megvizsgáljuk, hogy Önnek:

  • implantálás előtt szükséges-e fogát eltávolítani
  • mekkora csontmennyiség áll a rendelkezésünkre, vagyis szükség van-e csontpótlásra
  • milyen az arcürege elhelyezkedése, vagyis kell-e sinusemelést végezni
  • mennyi implantátum beültetésére lesz szükség
  • milyen típusú implantátumot használunk majd

Mennyi ideig tart a gyógyulás?

Az implantátum és csont közötti összecsontosodás 3-6 hónap alatt alakul ki, az implantátum csak ezután terhelhető biztonsággal. A csontos összenövés teszi lehetővé az implantátumok stabil rögzülését, így azok képesek lesznek a rájuk ható rágónyomást élethosszig való elviselésére. A 3-6 hónapos gyógyulási idő után kerülhet sor a felépítmények és koronák elkészítésére. Implantátumainkra élethosszig tartó garanciát vállalunk!

Tudta?

Az implantációs fogpótlás hosszútávú sikerességének legfontosabb kulcsa a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres ellenőrzés. Így a fogbeültetés követően javasoljuk a félévenkénti kontrollvizsgálatot, és szájápolási tanácsaink pontos betartását.

Implantátum típusainkról itt olvashat, ha pedig kérdése lenne, keressen minket bizalommal!

A magabiztos, sugárzó mosoly már csak egy karnyújtásnyira van, kérjen időpontot most!