Fogszabályozás

Szabályos, rendezett, felhőtlen mosolyt szeretne? Tudta, hogy már nem ciki felnőttkorban rendbe rakni a fogsort? Hogy erre nem csak esztétikai, hanem élettani hatások miatt is szükség van? Hogy ma már létezik láthatatlan fogszabályozó? Számos lehetőség adott tehát arra, hogy elérje a hibátlan, tökéletes mosolyt!

Miért fontos a fogszabályozás?

Az esztétikai okokat mindenki ismeri. A szép, tökéletes, rendezett mosoly nem csak magabiztosságot, hanem pozitív visszacsatolást is ad. Már kevesebben gondolnak az élettani hatásokra: egy szabálytalan fogazat nem funkcionál megfelelően. Fogszuvasodást, fogágybetegséget, állkapocsízületi problémákat, beszédhibát, és még számos egyéb kellemetlen tünetet, rendellenséget tud okozni. Ezért fontos, hogy ha nem megfelelő a fogazat, akkor fogszabályozás segítségével kialakítsuk a szabályos, megfelelő fogsort.

Milyen életkorban lehet fogszabályozó készüléket felraktatni?

Gyermekek esetében 6 éves korban érdemes ellátogatni egy állapotfelmérésre, ahol egy általános fogászati vizsgálaton minden problémára fény derülhet. Ebben a korban természetesen még nem ragasztunk fel fogszabályozó készüléket, viszont remekül kiszűrhetőek az egyes elváltozások, melyeket, ha időben észreveszünk és elkezdjük kezelni, megelőzhetünk számos más problémát.

Felnőttkorban a fogszabályozásnak nincsen korhatára! A gyermekkorból megmaradt szabálytalanságokat bármikor tudjuk korrigálni.

Milyen lehetőségek vannak a fogszabályzóknál?

Számos fogszabályozó típus érhető el fogászati központunkban.

  1. Rögzített Damon készülékek: Ezen készülékek a gyors eredményt szolgálják, a legelterjedtebbek. Viseletük kényelmes, könnyen tisztítható.
  2. Kivehető készülékek: Ezen fogszabályozó készülékeket is állandóan kell viselni, viszont kivehetőek. A leghatékonyabbak 8 és 12 év között. Kedvezően befolyásolja az alsó és felső állcsont növekedését, könnyen tisztítható.  
  3. Rögzített, láthatatlan, belső Incognito készülékek: Ezen fogszabályozó készülékek magasabb ár fekvésűek, hiszen gyártásuk nem Magyarországon történik. A fogszabályzó készülék a fogak belső oldalán, teljes mértékben láthatatlan marad. A kezelés időtartama rövidebb a hagyományosokhoz képest. Rendkívül hatékony a fogmozgatás ezen készülékeknél.
  4. Kivehető, láthatatlan Clear Aligne készülék: Teljesen áttetsző készülék, személyre szabottan elkészített sínekből áll. Kivehető, könnyen tisztítható, teljesen komfortos, kényelmes viselet.

Mennyi ideig kell viselni egy fogszabályozó készüléket?

Ez mindenkinél változó. Függ a fogak állapotától, attól, hogy milyen típusú készüléket használunk. Általánosságban 1,5 évig tart, de a rendelőnkben elérhető legújabb technológiáknak köszönhetően akár 3-6 hónapos időtartam alatt is látványos változásokat érhetünk el.

Rendszeresen kell járni ellenőrzésekre?

Fogszabályozás esetén nagyon fontos az ellenőrzés, melyet kihagyni nem szabad. Készüléktől függően 4-5 hetente fel kell keresnie orvosát az aktivitáláshoz. A fix szabályzó eltávolítását követően pedig kivehető fogszabályozó készüléket kell viselnie éjszakánként, egészen addig, míg a fogszabályozás során elmozdított fogak nem rögzülnek tökéletesen az új helyükön.

Hogyan történik a fogszabályozás?

Első alkalommal szakorvosunk személyes konzultáció keretében általános vizsgálatot végez, megbeszélik, egyeztetik a lehetőségeket. Mintáink segítségével minden típusra tudunk példát mutatni.

Tudta?

A fogszabályozásba csak akkor szabad belekezdeni, ha a fogazat teljesen rendben van. Vagyis, egészséges a fogíny, nincs szuvas fog, és a fogkő is eltávolításra került.

Ha a fogszabályozással kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, keressen minket bizalommal!

A tökéletes mosoly mindössze egy kattintásnyira van. Foglaljon időpontot most!