Fehér foltok eltüntetése – ICON® kezeléssel

Mosolyogjon újra magabiztosan és önfeledten!

Vége a fehér foltoknak!

Nem is gondolnánk, de a fehér folt a fogakon gyakori és bosszantó jelenség. Sokszor egészen látványos az elhelyezkedésük, mosolygáskor zavaróak és a legnagyobb igyekezettel sem lehet őket eltüntetni otthoni módszerekkel. Ha Ön sem mer mosolyogni vagy már reflexből eltakarja mosolygás közben a száját, akkor az ÚJ kezelésünk a tökéletes megoldás az Ön számára!

Az ICON® nevű anyagunk használatával egy új és rendkívül korszerű eljárásnak köszönhetően ma már lehetőségünk van a zománcfoltok eltüntetésére fúrás nélkül, akár egyetlen kezelés alatt. Gyorsan, hatékonyan és legfőképpen fájdalommentesen.

Mitől válik fehér foltossá a fogzománc?

Sajnos nem ritka jelenség, hogy fehér foltok alakulnak ki a fogzománc felszínén. A jelenség lehetséges okai között szerepelhet:

  • veleszületett eltérés,
  • trauma (a fogzománc sérülése ütődés vagy baleset következtében),
  • különböző gyógyszerek szedése illetve
  • fogszabályozó készülék eltávolítása után is gyakran felfedezhetők a fogak felszínén.

A jelenség oka elsősorban a zománc ásványi anyag szerkezetének megváltozása. Akár a zománc fejlődése során, akár a már áttört fog esetében valamilyen külső tényező hatására.

Az apró vagy éppen nagyobb fehér foltok nem csak esztétikailag rontják a fogak kinézetét, de hosszútávon akár el is szuvasodhatnak, hiszen a meggyengült fogzománc nem olyan ellenálló a külső hatásokkal szemben. Ezért is mindenképpen érdemes foglalkozni a fogzománc hibákkal.

Milyen megoldás létezik a fogakon lévő fehér foltok ellen?

A fogakon lévő fehér foltok eltüntetése sokáig csak fúrással vagy csiszolással (tömés, héj, korona készítésével) volt megoldható. Ezek azonban mind olyan ún. invazív beavatkozások, melyekhez a fogzománcot fúrni, vagy csiszolni kellett, és ezután volt csak lehetséges valamilyen más anyaggal kipótolni az elvesztett zománcmennyiséget.

Fogászati és Szájsebészeti Központunkban egy új eljárás segítségével hatékonyan és gyorsan – akár egyetlen kezeléssel – teljesen fájdalommentesen eltüntethetők a kialakult zománchibák. Akár egy fogról vagy többről is. Mindez fúrás, csiszolás, pótlás, vagy bármiféle drasztikus beavatkozás nélkül.

A kezelés előtt fogszakorvosunk felméri a kezelendő fogat vagy fogakat, majd amennyiben a zománchiba szerkezete alkalmas a kezelésre fúrás, fájdalom és foganyag veszteség nélkül akár 15 perc alatt eltünteti a fogon kialakult fehér foltot, foltokat.

Hogyan működik?

A kezelés során gondos ínyvédelem mellett az érintett zománc területeket kondícionálva a fehér foltok szerkezetileg befogadóvá válnak a felületkitöltő műgyantaszerű anyag, az ICON® befogadására. Az ICON® a zománcba beszívódva képes szép, egyenletes és tartós felszínt létrehozni. A kezelt terület megjelenése az egészséges zománcfelületéhez nagyon hasonlóvá válik, ezáltal a foltok javarészt láthatatlanná tehetők.

A kezeléssel legjobban a fogszabályozó készülék levétele után kialakult még viszonylag friss fehér foltokat és az ásványianyag veszteség okozta elszíneződéseket lehet kezelni. De a régebb óta meglévő foltok halványítására is igen hatékony.

Ha a fehér foltok problémája Önt is érinti, szeretne újra egészséges és esztétikus mosolyt, keressen minket bizalommal!