Esztétikus végleges tömések

Csorba esett a fogsorában? Újra harmonikus mosolyra vágyik? Olyan megoldásra, ami észrevehetetlen, de tartós, nem tartalmaz káros anyagot, és teljesen olyan hatást kölcsönöz, mint az eredeti foga? Akkor válassza az esztétikus, fehér tömésünket!

Fogászati központunkban kizárólag németországi tömőanyaggal dolgozunk, így grantálva a tökéletes összhatást, a minőségi anyaghasználatot. A tömőanyagot nem „egy darabban” helyezzük be, hanem aprólékos fogfelépítéssel dolgozunk, így kialakítva fogának eredeti formáját és színét. Rétegzési technikánknak fontos élettani hatása is van, ugyanis foga és a tömésréteg közé szigetelő réteg kerül, egy úgynevezett alaptömés, melynek kihagyása esetén fogelhalás alakulhat ki.

Esztétikus, fehér fogtömés kezelési folyamata:

  1. Tömés kialakítása előtt a szuvas részeket eltávolítjuk.
  2. A szuvas részek eltávolítása után kialakítjuk a felszínt, melybe tömőanyag kerül, majd azt UV fénnyel, úgynevezett polimerizációs lámpával világítjuk meg. Ezt a folyamatot addig végezzük, míg a tökéletes formát és színt elérjük.

Kezelésünk során fájdalomtól egyáltalán nem kell tartania, fogászati kezelésünket érzéstelenítés alatt végezzük! Fájdalommentességre garanciát vállalunk.

Vannak amalgám tömései? Zavarja? Aggódik miattuk?

Az esztétikai előnyök mellett, nagyobb biztonságban érezheti magát, ha amalgám töméseit kicserélteti, ugyanis a régi amalgám tömések például higanyt tartalmazhatnak. De bizonyos mértékben mérgező anyagok oldódhatnak ki, például fluor tartalmú fogkrémektől, savanyú ételektől, de akár olyan rossz szokás esetén is, mint a fogcsikorgatás.
Rendelőnkben a rendszeres szűrővizsgálatok és kontrollvizsgálatok alkalmával a nem megfelelő amalgám töméseket, gócokat ki tudjuk szűrni. Panaszmentesen is érdemes panoráma röntgent készíteni, hogy ellenőrizzük a tömés épségét, hiszen ha az nem jól záródik, tömés alatti szuvasodás alakulhat ki.

Ha amalgám tömése panaszt okoz, fájdalommentes megoldást tudunk nyújtani. Régi töméseit speciális fúróinkkal eltávolítjuk, nem veszünk el a saját ép foganyagából, és a megfelelő töméssel pótoljuk, úgy, hogy nem tágítjuk a már tömött fog üregét.
Ugyanez igaz akkor is, ha amalgám töméses foga nem okoz panaszt, de Ön esztétikai okok miatt szeretné kicseréltetni azt.

Mint az amerikai filmsztárok….

Igény esetén természetesen nemesfém (arany) töméseket is készítünk. Viszont ezeket mindenképpen hátsó rágófogakba ajánljuk, mert esztétikai szempontból nem tartoznak a legelőnyösebb megoldások közé, viszont tartósságuk a legtöbb töltőanyag tartósságával vetekszik.

Tudta?

Németországból származó, esztétikai tömőanyagunkkal élpótlás is végezhető. Ha kisebb mértékben tört le a foga, de nem szeretne koronát készíttetni, akkor tömőanyagunk segítségével felépítjük fogát, mellyel megelőzhetjük a fog szuvasodásának kialakulását és az idő előtti korona felhelyezését.

Fontos viszont, hogy ezt csak akkor tudjuk megcsinálni, ha a fogának kevesebb, mint a fele tört le. Az élpótlás kezelési folyamata megegyezik a normál, esztétikus tömés készítési folyamatával. A különbség csak annyi, hogy fogászati székünkben ülve, egy tükör segítségével olyanra alakíthatja orvosunk segítségével foga formáját, amilyenre csak szeretné.

Ha az olvasottak alapján kérdése lenne, vagy nem tudja eldönteni Ön számára melyik kezelésünk lenne a legideálisabb, jöjjön el hozzánk konzultációinkra.

Tartós és észrevehetetlen tömést szeretne? Kérjen időpontot most!