Digitális panoráma röntgen

A fogászati kezelések technikai háttere nagyon fontos a pontos, mindenre kiterjedő diagnózis felállításában. De nem csak abban! A részletes vizsgálat például megkönnyíti és segíti az alapos kezelési terv felállítását is. Fogászati központunkban számos olyan minőségi berendezés áll rendelkezésünkre, amely segítségével hatékonyan és részletesen feltérképezhető a szájüregének állapota. Az egyik ilyen készülék a digitális panoráma röntgenünk, amely már 3D felvétel készítésére is alkalmas, ennek köszönhetően könnyen szemléltethető minden fogászati probléma.

De mi is az a digitális panoráma röntgen? Mire jó?

Készülékünkkel a legegyszerűbben és leggyorsabban tudjuk elkészíteni röntgen felvételét. A hagyományos röntgen készülékekkel szemben sugárzása elhanyagolhatóan alacsony. A gép azonnal érzékelhető képet ad az alsó- és felső állcsontjáról, fogai jelenlegi állapotáról, azokat a problémákat is felfedi, amik szabad szemmel nem láthatóak. 3D-s felvételi módunk pedig lehetővé teszi a részletesebb vizsgálatot, illetve azt, hogy szakorvosunk könnyebben tudja szemléltetni Ön számára fogászati vizsgálatának eredményeit.

Hogyan zajlik a felvétel elkészítése?

  1. A felvétel elkészítése a röntgen szobában zajlik. Kezeléskor minden ékszert le kell venni.
  2. A felvétel elkészítése után azonnal, fogorvosával együtt tudja azt megnézni a kezelőkben lévő monitoron. Mivel az összes röntgenfelvétel nagyítható, forgatható, a kontraszt tetszőlegesen állítható, így a hagyományos, nyomtatott röntgenfelvételekhez képest sokkal gyorsabban, könnyebben és pontosabban tudjuk kiértékelni, és Önnel konzultálni a látottakról.

Ismerje meg további diagnosztikai csomagjainkat és eszközeinket részletesebben:

Tudta?

A röntgen típusok között az intraorális röntgent (kis fog röntgen) a gyökérkezelések során, vagy adott fogra vonatkozó még pontosabb diagnózis felállításánál szoktuk alkalmazni. Fogszakorvosunk ezzel tudja ellenőrizni fogának gyökércsúcsát, a gyökércsatornában esetlegesen kialakult gyulladás mértékét. Illetve a kezelést követően azt, hogy a megfelelő-e a gyökértömés.

Ha mindenre kiterjedő panoráma röntgenre lenne szüksége, vagy az olvasottak alapján kérdés merült fel Önben, keressen minket bizalommal!

Valamelyik diagnosztikai csomagunk megolást jelenthet problémájára? Forduljon hozzánk!