Kedves Pácienseink! Fogászati központunk újranyitási tájékoztatóját itt olvashatják.

Kedves Pácienseink! Fogászati központunk újranyitási tájékoztatóját itt olvashatják.
Időpontfoglalás ›
+36 70 433 1433
Időpontot foglalok ›
Rólunk Munkatársak Kezelések Esetbemutatások Garancia VIP Árak Árlista Akciók Egészségpénztárak Szép Kártyák Részletfizetés Cégeknek Kapcsolat Időpontfoglalás
telefon vip

Fehér foltok eltüntetése – ICON® kezeléssel

Konzultáció

Rágóízületi (gnatológiai) konzultáció

Lézeres kezelések

Hyaluronsav ránctalanító kezelés

Ultrahangos fogkő eltávolítás

Homokfúvásos polírozás

Gyökérkezelés

Inlay, onlay (fogtechnikai betét)

Porcelán héj

Fogászati allergiavizsgálat

Fül-orr-gégészet

Fogszabályozás

Kismama fogászat

Gyermek fogászat

Fogcsikorgatás ellen

Altatásos fogászat

Szájhigiéniés tanácsadás

Fogszabályozás

Szabályos, rendezett, felhőtlen mosolyt szeretne? Tudta, hogy már nem ciki felnőttkorban rendbe rakni a fogsort? Hogy erre nem csak esztétikai, hanem élettani hatások miatt is szükség van?  Hogy ma már létezik láthatatlan fogszabályozó? Számos lehetőség adott tehát arra, hogy elérje a hibátlan, tökéletes mosolyt!

Miért fontos a fogszabályozás?

Az esztétikai okokat mindenki ismeri. A szép, tökéletes, rendezett mosoly nem csak magabiztosságot, hanem pozitív visszacsatolást is ad. Már kevesebben gondolnak az élettani hatásokra: egy szabálytalan fogazat nem funkcionál megfelelően. Fogszuvasodást, fogágybetegséget, állkapocsízületi problémákat, beszédhibát, és még számos egyéb kellemetlen tünetet, rendellenséget tud okozni. Ezért fontos, hogy ha nem megfelelő a fogazat, akkor fogszabályozás segítségével kialakítsuk a szabályos, megfelelő fogsort.

Milyen életkorban lehet fogszabályozó készüléket felraktatni?

Gyermekek esetében 6 éves korban érdemes ellátogatni egy állapotfelmérésre, ahol egy általános fogászati vizsgálaton minden problémára fény derülhet. Ebben a korban természetesen még nem ragasztunk fel fogszabályozó készüléket, viszont remekül kiszűrhetőek az egyes elváltozások, melyeket, ha időben észreveszünk és elkezdjük kezelni, megelőzhetünk számos más problémát.

Felnőttkorban a fogszabályozásnak nincsen korhatára! A gyermekkorból megmaradt szabálytalanságokat bármikor tudjuk korrigálni.

Milyen lehetőségek vannak a fogszabályzóknál?

Számos fogszabályozó típus érhető el fogászati központunkban.

  1. Rögzített Damon készülékek: Ezen készülékek a gyors eredményt szolgálják, a legelterjedtebbek. Viseletük kényelmes, könnyen tisztítható.
  2. Kivehető készülékek: Ezen fogszabályozó készülékeket is állandóan kell viselni, viszont kivehetőek. A leghatékonyabbak 8 és 12 év között. Kedvezően befolyásolja az alsó és felső állcsont növekedését, könnyen tisztítható.  
  3. Rögzített, láthatatlan, belső Incognito készülékek: Ezen fogszabályozó készülékek magasabb ár fekvésűek, hiszen gyártásuk nem Magyarországon történik. A fogszabályzó készülék a fogak belső oldalán, teljes mértékben láthatatlan marad. A kezelés időtartama rövidebb a hagyományosokhoz képest. Rendkívül hatékony a fogmozgatás ezen készülékeknél.
  4. Kivehető, láthatatlan Clear Aligne készülék: Teljesen áttetsző készülék, személyre szabottan elkészített sínekből áll. Kivehető, könnyen tisztítható, teljesen komfortos, kényelmes viselet.
Mennyi ideig kell viselni egy fogszabályozó készüléket?

Ez mindenkinél változó. Függ a fogak állapotától, attól, hogy milyen típusú készüléket használunk. Általánosságban 1,5 évig tart, de a rendelőnkben elérhető legújabb technológiáknak köszönhetően akár 3-6 hónapos időtartam alatt is látványos változásokat érhetünk el.

Rendszeresen kell járni ellenőrzésekre?

Fogszabályozás esetén nagyon fontos az ellenőrzés, melyet kihagyni nem szabad. Készüléktől függően 4-5 hetente fel kell keresnie orvosát az aktivitáláshoz. A fix szabályzó eltávolítását követően pedig kivehető fogszabályozó készüléket kell viselnie éjszakánként, egészen addig, míg a fogszabályozás során elmozdított fogak nem rögzülnek tökéletesen az új helyükön.

Hogyan történik a fogszabályozás?

Első alkalommal szakorvosunk személyes konzultáció keretében általános vizsgálatot végez, megbeszélik, egyeztetik a lehetőségeket. Mintáink segítségével minden típusra tudunk példát mutatni.

Tudta?

A fogszabályozásba csak akkor szabad belekezdeni, ha a fogazat teljesen rendben van. Vagyis, egészséges a fogíny, nincs szuvas fog, és a fogkő is eltávolításra került.

Ha a fogszabályozással kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, keressen minket bizalommal!
Időpontfoglalás ›

Időpontfoglalás

Kérjük, hogy válasszon egy Önnek alkalmas időpontot, és munkatársunk felhívja egyeztetésre. Ide írhatja, hogy milyen kezelést szeretne igénybe venni és egyéb megjegyzéseit is.

Ha már tudja, hogy kihez szeretne időpontot foglalni:

Dátum:

Kapcsolatfelvétel módja:

Andrássy Dental

kismarker1061 Budapest, Andrássy út 46.

kismobil+36 70 433 1433

kismail href="mailto:uh!pont!latnedyssardna!kukac!ofni">uh!pont!latnedyssardna!kukac!ofni

kisoraNyitvatartás: Hétfő-Péntek 08:00-20:00

Recepciósaink: