title=
title=
title=
title=
title=

Tudja, hogy nálunk a gyökérkezelés teljesen fájdalommentes?

Rendelőnkben teljesen fájdalommentes és rutin beavatkozás a gyökérkezelés. Bár a neve rémisztően hangzik, bizonyára Ön is megnyugszik, ha megérti, mennyire hasznos tud lenni. Mivel az átlagnál 4x erősebb érzéstelenítőt használunk fogászati beavatkozásaink során, így a gyökérkezelés teljesen fájdalommentes nálunk.

Mire jó a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés leggyakoribb indoka fogunk belsejének gyulladása, vagyis a fogbélgyulladás, amikor már a gyökércsatorna falába is bejutnak a baktériumok. Ez az egyetlen módja, amivel egy nagymértékben fertőzött és gyulladt fogat még meg tudunk menteni a kihúzástól.


Mivel a fogbél begyulladása egy mély szuvasodást jelent, így gyakran előfordulhat akár az az eset is, hogy Ön teljesen panaszmentes és észre sem veszi, miközben foga lassan elhal. Ezért nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a panoráma röntgen felvétel készítésének és a félévenkénti kontroll vizsgálatoknak a szükségességét.

Amennyiben baleset során erős ütés éri fogát, abban az esetben is érdemes kivizsgáltatnia, hiszen ilyenkor sokszor tünetek nélkül is elhalhat a fogbél.

Milyen panaszokat okozhat gyulladt foga?

 • hirtelen fellépő, erős fájdalomfokozott hideg-, vagy meleg érzékenység
 • fokozott hideg-, vagy meleg érzékenység

Hogyan zajlik a gyökérkezelés rendelőnkben?

 1. először megtisztítjuk beteg fogának felszínét, majd megkeressük és feltárjuk a gyökércsatornákat (előlről a hátsó fogak felé haladva fogaink gyökereinek száma növekszik, azaz míg egy front fognak 1 csatornája van, addig rágófoga 3 csatornás is lehet).
   
 2. következő lépésként a feltárt gyökércsatornákból a fertőzött szöveteket eltávolítjuk.
   
 3. a csatornákat gyógyszeres ideiglenes töméssel látjuk el (ezt mindaddig ismételjük, amíg a csatorna tökéletesen ki nem tisztul, általában 2 alkalom elegendő)
   
 4. utolsó lépésként a gyökércsatorna végleges tömése következik, majd tömés, vagy koronával állítjuk helyre fogának felszínét (a felszín károsodásától függően)
   


Nagyon fontos, hogy a gyökérkezelést követően fogát megfelelő fedővédelemmel (tömés, inlay, korona) lássuk el, mert elhalt foga kiszárad és rendkívül törékennyé válik. Fogszakorvosunk erre az Önnek hosszútávon leginkább megfelelő megoldást fogja kínálni rendelőnkben.

Miért fontos a gyökérkezelés?

A fog megtartása érdekében legtöbben vállalják a gyökérkezelést, hiszen a saját fognál nincs jobb.

Gyökérkezelésre van szüksége? Tegyen próbára minket és jelentkezzen be hozzánk még ma!

Olvasson el párat pácienseink véleményéből, mely Facebook oldalunkra érkezett:
Fel
Le
 • Edit Gebei
  Nagyon szépen köszönöm a kezelést és a konzultációt. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak! Sokan példát vehetnének Önökről, a szolgáltatás minőségéről és a közvetlen segítőkész hozzáállásukról. További munkájukhoz sok sikert kívánok!
 • Dávid Krisztián
  Most jövök a fogkőleszedésről és isteni élmény volt. Kaptam rágóízű érzéstelenítőt, amitől újra hatévesnek éreztem magam... Igaz, amikor a kezelést végző hölgy könyékig volt a számban én meg addig kalimpáltam, amíg egy jót nem löktem a kezén, kicsit megállt bennem az ütő, de szerencsére nem történt baleset. Nagyon köszönök mindent és megyek még!
 • József Kardos
  Hétfőn voltam Önöknél fogkő eltávolításon, mindennel meg voltam elégedve. Köszönöm.
 • Szűcs Krisztián
  Kedves Csapat,
  nagyon pozitív véleménnyel távoztam tőletek, Ti vagytok rá a bizonyíték, hogy ezt a szakmát lehet másképpen is csinálni... kedvesen, mosolygósan, empatikusan...
  Csak így tovább!
 • Jánosné Cserép
  Kedves Rendelő!
  Délelőtt voltam Önöknél gyökérkezelésen, bevallom kissé feszengve ültem a székbe. Dr. Katona Bernadett doktornő végezte a beavatkozást, akinek szakszerű tudása, bájos mosolya rövid idő alatt feloldotta ezt az érzést. Julcsika az asszisztensnő együttérző, biztató pillantásai nagyon jól estek. Bevallom a kezelés végére teljesen elfelejtettem, hogy fogászati székben ülök. A következő alkalommal már minden félelem nélkül megyek. KÖSZÖNÖM! Nagyon KÖSZÖNÖM ezt a kedves családias légkört és nem utolsó sorban a mindent kielégítő szakszerű ellátást. Mégegyszer MINDENT KÖSZÖNÖK!
 • Tímea Baloghné Szmutkó
  Tisztelt Rendelő!
  A mai napon vettem igénybe az itt megnyert rendelői fogfehérítést. Nagyon szépen köszönöm, meglepő és egyben szép lett az eredmény. Szeretném továbbá külön megköszönni kolléganőjük kedvességét és munkáját. További eredményes munkát kívánok
 • Kenesei Ildikó
  Tisztelt Fogászat!
  Szeretném megköszönni a kedvességüket, amivel a rendelőben fogadtak. A környezet kellemes volt, a szolgáltatás színvonala magas, ráadásul nagyon szívélyes volt mindenki. A fogászat általában nem kellemes "program", nekem mégis egy élmény volt az itt töltött óra. Biztos vagyok benne, hogy következő alkalommal is Önöket fogom választani.
  Köszönettel: K.Ildikó
 • Szakács Béla Norbert
  Köszönöm a kezelést és a "visszafogott hangulatot" (és, hogy érzéstelenítő nélkül sem fájt). Jó a csapat 
 • Noémi Hosszu
  Nagyon szépen köszönöm a kezelést és a teljes körű konzultációt! Mindenki nagyon kedves és türelmes volt! Jövő héten újra találkozunk.
 • Klaudia Friesz
  Nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást. Nagyon szimpatikus volt mindenki, külön köszönet a Doktor Úrnak, nagyon kedves volt! További jó munkát kívánok!
 • Nagy Zsuzsanna
  Év elején a Bónusz brigád meghírdetett egy akciót: Nagyon kedvezményes áron fogkőeltávolítás fogfehérítéssel egybekötve. Mivel rendesen termelem a fogkövet, úgy gondoltam élek a remek lehetőséggel és befizetem az összeget annak ellenére, hogy hasonló akciós eseményeken volt már kellemetlen tapasztalatom…
  Ma jött el a napja, hogy felkeressem a rendelőt. Bevallom kicsit izgultam, de nagyon kellemesen csalódtam. A rendelő csodálatos, a személyzet közvetlen, segítőkész. A doktornő (sajnos nem tudom a nevét), -akinek a kezei alá kerültem- rendkívül kedves, mosolygós, figyelmes és remek szakember. Minden rezdülésemre figyelt, mindenről tájékoztatott. Tudom, hogy ez lenne a természetes, de sajnos nem az… Hazafelé elhatároztam, hogy valamilyen fórumon kifejezem a köszönetemet. Szóval NAGYON KÖSZÖNÖM! Biztos, hogy visszatérek.
 • Georgina Varga
  Nagyon szépen köszönöm Hofmann Julcsi doktornőnek ezt a csodálatos fogfehérítést! Kedves, aranyos, nem utolsó sorban nagyon ügyes! Nagyon jól éreztem magam nálatok! Köszönök szépen mindent! Legközelebb is csakis hozzátok! Csodás napot kívánok nektek!